Vandaag besteld, maandag verstuurd.
gb nl de fr it
MENU
0
gb nl de fr it
×

Winkel

In één van de mooiste winkelstraten in het hart van historisch Haarlem ligt Ottomania.

Een verrassende, lichte winkel met een unieke collectie interieur- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit landen en gebieden van het voormalige Ottomaanse Rijk. Voornamelijk uit Turkije en Syrië, maar bijvoorbeeld ook uit Libanon, Tunesië en Griekenland.

De hoge winkelruimte met oude Nederlandse en Franse tegels uit de periode rond 1900, bewerkte plafonds en houten vloeren, past bijzonder goed bij onze inrichting. De kasten en banken in de winkel zijn door onszelf ontworpen, geïnspireerd door de interieurs van Ottomaanse huizen.

Producten

De meeste producten van Ottomania zijn op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt, en hebben vaak een traditioneel gebruiksdoel.

Ondanks dat zijn ze sierlijk, licht van sfeer en tijdloos en passen daardoor ook prima in onze westerse interieurs.

Bij ons vindt u bijvoorbeeld matrasjes en kussens van zacht glanzende, gestreepte stoffen voor op de (tuin)bank, heerlijke luxe handdoeken met subtiel ingeweven bloempatroon, multifunctionele hamamdoeken (handig licht en klein op te vouwen voor strand, zwembad, vakantietas, sauna of sportschool), elegante kamerjassen, toilettasjes, heerlijk geurende zeepjes, beddenspreien, schalen en dienbladen van vertind koper, lampionnen, sierlijk glaswerk, mooie sieraden en prachtige shawls met randjes van naaldkant.

Nieuwsbrief

Bent u benieuwd naar onze verhalen, onze reizen en onze nieuwe producten? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

Groothandel

Wilt u de bijzondere, ambachtelijk gemaakte producten van Ottomania verkopen in uw winkel of ze gebruiken en presenteren in uw spa, strandclub of hotel? Klik dan hier om contact met ons op te nemen en onze catalogus te ontvangen.